"אין כמו בבית" / עו"ד ומגשרת מיה אלמגור ומעצבת הפנים קרן גרינולד

מי מאיתנו לא מכיר את האמירה שבכותרת? עבור ילדים להורים גרושים האמירה הזו  צריכה להיות נכונה פעמיים.

גירושין הם אירוע משנה חיים עבור כל המשפחה, הורים וילדים כאחד.

המשפחה עוברת טרנספורמציה בכל תחומי החיים ובין היתר במעבר של הילדים לחיים בשני בתים. הדבר מצריך מחשבה, תכנון, התארגנות ויצירת שתי סביבות מגורים שמרגישות בטוחות, נוחות ומוכרות.

האחריות ההורית לסייע לילדים לצלוח תקופה לא פשוטה זו גדולה ונוגעת לתחומים רבים – בין היתר, האופן בו תבשרו לילדיכם על הפרידה, כיצד תנהלו אותה, האם תצליחו לשמור על מרחב הורי נקי ועל הילדים מחוץ לקונפליקט וכיצד תנהלו את התקשורת ההורית השוטפת ביניכם ביום שאחרי.

לכל האתגרים הנ"ל מתווסף כאמור אתגר נוסף. הוא ההבנה שלא כמוכם, הילדים שלכם עומדים לחיות מעתה בשני בתים.

התארגנות נכונה והכנת תשתית לכך, יוכלו לסייע להם להסתגלות טובה יותר להסדרי המגורים החדשים. הבנת הצרכים ומתן מענה, בין היתר על ידי אלמנטים עיצוביים, יכולים למלא תפקיד מהותי שכן עיצוב נכון של החלל ובמיוחד חדרי הילדים בשני הבתים יכול לספק לילדים תחושה של בטחון, המשכיות ויציבות.

נוסף על כל השינויים, ידוע כי זו בדרך כלל תקופה של הוצאות גדולות ולכן ריכזנו עבורכם מספר טיפים אותם תוכלו ליישם בעצמכם:

  1. מעורבות הילדים בתהליך העיצוב: הזמנת הילדים להיות חלק מתהליך העיצוב של הבית בכלל ושל המרחב שלהם בפרט, יסייע בוודאות לתחושת השייכות שלהם ולחיבור לבית. מומלץ וחשוב לשאול לדעתם, להקשיב לצרכים שלהם ולתת להם להרגיש שדעתם חשובה ושהם גורם משמעותי בתהליך קבלת ההחלטות העיצוביות, וודאי שבחדרם. החוויה הזו תביא לתחושת נינוחות, בטחון, שייכות ואנרגיה כללית טובה יותר. בנוסף, ילד שיכול להיות אקטיבי ולקחת חלק בתהליך של קניה, צביעה, חיפוש דברים ברשת (כל ילד לפי גילו) זוכה גם להיות משמעותי בעשייה וגם בזמן איכות עם ההורה שעימו מארגנים את הבית.
  1. מקום ייעודי/פרטי לכל ילד: בין אם זה חדר/מיטה/ארון/שולחן/מגירה – הכל בהתאם לאפשרויות. מה שחשוב זה להקצות לכל ילד מקום משלו לאחסן את חפציו ולבלות בו. זה יעזור לו להרגיש שיש לו שליטה על הסביבה שלו. ובכלל, מקומות אחסון לצעצועים, לספרים ולחפצים אישיים אחרים יכולים לעזור לילדים להרגיש מאורגנים ושולטים בסביבתם, לקדם תחושות של עצמאות ואחריות ולאפשר מבנה ושגרה לילדים במהלך שהותם בכל אחד מהבתים.
  1. ציוד: חשוב שיהיה לכל ילד ציוד אישי, ביגוד והנעלה בכל בית. ילד שצריך להתעסק בהעברת בגדים, פיג'מה, הלבשה תחתונה וכו' לעולם לא יוכל להרגיש בבית. לפיכך חשוב לעודד את הילדים לשתף אם הם נתקלים במשהו שחסר להם ולדאוג להשלמת הציוד בהקדם האפשרי.
  1. צבע: באופן כללי, השימוש בצבעים בהירים ועליזים יכול ליצור אווירה חמה ומזמינה שיכולה לעזור לילדים להרגיש טוב. אם רוצים ליצור סביבה עוד יותר שלווה ומרגיעה מומלץ להשתמש בצבעי פסטל.
  2. נגיעות מותאמות אישית: מתן אפשרות לילדים להתאים אישית את החדרים שלהם באמצעות תמונות, אוספים וצעצועים שהם מחוברים אליהם, פריטים שיעזרו להם להרגיש שהסביבה היא באמת שלהם וליצור עבורם תחושת שייכות חזקה וחיבור למרחב.
  3. רהיטים: זו נקודה שיש להשקיע בה מחשבה רבה. מחד, רהיטים מוכרים, כמו הכיסא או המיטה האהובים על הילד, יכולים לעזור ליצור תחושת המשכיות ויציבות בסידורי המגורים החדשים שלהם, להקל על המעבר לבית חדש ולהפחית תחושות של מתח וחרדה. מאידך, גם כך חווית הפרידה היא קשה, לא יהיה נכון להוציא מבית אחד לבית שני רהיטים של הילד מבלי לשוחח איתו ולהבין מה הוא מרגיש בעניין. הצורך לחלוק בתכולה מובן, יחד עם זאת חשוב לעשות זאת בצורה רגישה וחכמה שלא תגרום לילדים לחוש שריהוט נקרע מחדרם בבית אחד לטובת חדרם בבית השני. יצוין בהקשר זה שניתן למצוא דברים נהדרים ביד 2 בעלויות שוות לכל נפש.
  1. תאורה נכונה: תאורה טובה וחמה יכולה לעזור ליצור אווירה ביתית ומסבירת פנים שיכולה לקדם תחושות של בטיחות וביטחון. זה יכול להיות משמעותי במיוחד עבור ילדים שעלולים לפחד מהחושך או לחוש חרדה.
  1. שילוב של אלמנטים מוכרים: זה נכון שיש שני בתים וכל הורה מחליט על העיצוב לפי טעמו בביתו. יחד עם זאת, אם רוצים לשדר לילדים מסר של אחדות הורית ולייצר עבורם המשכיות ורצף חיים בשני הבתים, הרי שבחירת אלמנט עיצובי משותף, ולו פריט אחד בלבד (למשל מנורת הלילה בחדר הילדים) יכולה לגרום לילדים להרגיש יותר בנוח ובטוח בסידורי המגורים החדשים ומסר האחדות ההורית ישודר גם ללא מילים.
  2. מצעים נוחים: נשמע מצחיק? אז זהו שלא! מצעים נוחים ונעימים לילדים יכולים לעזור ליצור תחושת נחמה וביטחון ובזמן השינה. זה יכול להיות חשוב במיוחד עבור ילדים שהקושי בא לידי ביטוי גם בקשיי הרדמות.
  1. דגשים לחללים קטנים: פעמים רבות הסיטואציה של פיצול מגורי המשפחה לשתי דירות, גוררת מעבר לדירות קטנות יותר ולכן כדאי לחשוב על ניצול מדויק ויעיל של כל פינה, ובמיוחד של חדרי הילדים (בהם מטבע הדברים יש הרבה חפצים). ניתן לעשות זאת על ידי: *ניצול הקירות לאחסון- התקנת מדפים, ווים וארונות כדי לפנות שטח רצפה,  *שימוש ברהיטים אשר יכולים לשרת מספר מטרות – שולחן קטן שיכול לשמש גם ללימוד/למחשב נייד/למשחק, מיטות גלריה, מיטות קומותיים, מיטות משחק בצורות שונות דוגמת מבצר/רכב/אוהל ועוד וגם על ידי ניצול השטח שמתחת למיטה למכלי אחסון או מגירות משחקים.

לסיכום, שילוב של אלמנטים כמו צבע, נגיעות אישיות, ריהוט מוכר, מצעים נוחים, אחסון חכם ויעיל, תאורה טובה ורהיטים רב תכליתיים יכולים לסייע ביצירת סביבת מגורים נעימה המקדמת תחושת שייכות וביטחון לילדים בתקופת שינוי מורכבת.

התחלנו את הכתבה עם המשפט "אין כמו בבית".

אבל נסיים עם "בית הוא המקום שבו נמצא הלב שלנו".

כי בסופו של דבר, מה שקובע עד כמה הילדים ירגישו בית וחיבור זה לא מספר החדרים וזה גם לא פרט עיצובי כזה או אחר. זו האווירה. אווירת החיים כמשפחה בשני בתים.

אז ההשקעה בקירות הבית משמעותית, אבל קודמת לה השקעה בקירות נפשם ולבם של ילדיכם. הם זקוקים לשני הורים ששמים אותם מעל הכל וצולחים את תהליך הפרידה והגירושין עם מטרת על ברורה – לשמור על הילדים, ליצור הורות משותפת ומתקשרת ולאפשר להם לחיות באופן בריא כילדים למשפחה בשני בתים! בהצלחה!

WhatsApp Image at

עו"ד ומגשרת מיה אלמגור  (L.L.B, M.B.A)

בעלת משרד לענייני משפחה, גירושין, צוואות, ירושות ויפוי כח מתמשך.

מומחית בניהול תהליכי גישור ומתאמת הורית.

משרד בנהריה ובחיפה.

050-4060747

‏https://instagram.com/maya.almagor

[email protected]

WhatsApp Image at

קרן גרינולד, בעלת סטודיו לתכנון ולעיצוב פנים

בהכשרתי גם עו"ד   (L.L.B, M.B.A)

054-6337608

https://instagram.com/keren_grinvald

[email protected]

About Author

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. פזית

    כתבה מעניינת וככ חשובה. שאפו לשתיכן ❤️

  2. מיה פשה

    כתבה נהדרת של נשים אלופות! פותח את הראש למשמעות עיצוב החלל על מצב הרוח והנפש. נהדר 👌👌

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קטגוריות נוספות

מסכנות ההסגר: יושבנות

מסכנות ההסגר: יושבנות

עם החרפת ההסגר במדינה, נכפית על הציבור הגבלת תנועה ואנו הולכים ומסגלים אורח חיים הכולל פחות תנועה. מצב זה לא רק שאיננו תורם לבריאותנו הוא אף מזיק ומסוכן מאוד

קרא עוד »