למרות השנה המורכבת שעברה על התלמידים במערכת החינוך, בכפר ורדים המשיכו ליזום פעילויות ומיזמים המחנכים לאהבה וטיפול בטבע.
לאורך השנה השתתפו הגננות של גני הילדים במפגשי העשרה של הרשת הירוקה, עם ליווי ותמיכה צמודים של צוות ההדרכה המקומי. בין השאר התקיימו סדנאות נגרות בהן בנו הילדים בית עץ לציפורים. ויצרו שלטים עבור הגינה הקהילתית, פעילויות קהילתיות ירוקות ומחזור.
בבית הספר "אמירים" החלו לבנות מרחב שמדגים פתרונות מקיימים. ביה"ס רכש מערכת הידרופונית לגידול ירקות במים (ללא אדמה) ומתקן ביוגז, שלתוכו מכניסים את הפסולת האורגנית של בית הספר והוא מייצר ממנה גז לבישול ודשן איכותי. תלמידי כיתות י' למדו על הפסולת כמשאב ועל תהליך הקומפוסטציה. הם יהיו אחראים לתפעול המערכות, כשהרעיון הוא ליצור מרכז הדגמה והדרכה לקהילה. התלמידים גם השתתפו בהרצאה מרתקת על תרבות הצריכה מפי רוהאן פלאות, המתגורר בכפר ורדים.
בבית הספר "תפן" תלמידי כיתות ג' החליטו להשמיע את קולו של הטבע ויצרו פרויקט של פודקאסטים בשם "מה קול הסיפור". הילדים כתבו סיפורים יפים, שעוסקים בעיקר ביחסי האדם והסביבה ובהם הביעו דאגה, חמלה ואהבה לטבע. תוכלו להאזין לשני פודקאסטים לדוגמה:
ציידי הקופים – מאת טליה אדם, רות לובל ויהלי לוי איפרגן
חבר אמת – מאת שגיא וייס ואיתי רוזן
מנהלת אגף החינוך במועצה, חני יאיר: "השנה התמקדנו בחיזוק הקשרים בין בתי החינוך ביישוב עם עוגנים קהילתיים כדוגמת הגינה הקהילתית, הנגרייה של הכפר או החנות לבגדי יד שנייה. במקביל הושם דגש על חיבור לתכנים מעולם הקיימות והחינוך הסביבתי כמו תרבות הצריכה, צמצום בזבוז מזון, טיפול בפסולת אורגנית, משאבים מקומיים וחוסן קהילתי. התוכנית מתחברת לתפיסה החינוכית שלנו, השמה דגש על כישורים ומיומנויות חברתיות ורואה בקהילה כוח מחבר ומקשר וסביבת לימוד לכל דבר ועניין".
ראש מועצת כפר ורדים, אייל שמואלי: "הטמעת האחריות שלנו כיחידים וכחברה כלפי הסביבה היא משימה חשובה שמשקפת את התלות שלנו עם הטבע מסביב. כפר ורדים הוא כפר הטובל במרחבים ירוקים ומאפשר לכל הילדים סביבת למידה, רכישת ידע וכלים מעשיים ובעיקר הבנה רחבה בתחומי הטבע והסביבה. אני מברך על הפעילות, היוזמות והתהליך החשוב שעברו ילדי בתי החינוך. מאחל המשך עשייה ברוכה, התמקצעות ולמידה חווייתית."
About Author
מערכת
מערכת גליל מערבי ON LINE מביאה לכם את כל העדכונים, הדעות, החדשות והחשיפות באמצעות כתבים ואנשי מקצוע מכל התחומים, בגליל המערבי.