זוג הורים מהגליל המערבי, ביקשו את הכי טוב לתינוק הקטן שלהם, שרק נולד, וכמו הורים רבים, החליטו כי את ברית המילה יבצע רופא שהוא גם מוהל מוסמך, על מנת שיקבל את הטיפול האיכותי ביותר בזמן התהליך ואחריו. עם הגעתו של בנם לגיל שמונה ימים, התקיימה הברית בשמחה גדולה, במהלכה התבצע טקס ברית המילה.
בימים שאחרי הטקס, הבחינו ההורים כי מבנה הפין אינו תקין ופנו לרופא-מוהל, שאמר כי מדובר במקרה שכיח וכי אין סיבה לדאגה. ההורים, שאכן היו מודאגים מכך שייגרם נזק בלתי הפיך לבנם, פנו למומחה רפואי נוסף, לקבלת חוות דעת, ממנה עלה כי במהלך טקס ברית המילה, לא הוסרה העורלה בשלמותה.
כעבור שנה ועשרה חודשים נקבע לתינוק ניתוח לתיקון הנזק שנגרם לו, בעלות של כ – 10,000 ₪, ובתוך כך, החליטו ההורים לתבוע את הרופא (באמצעות הביטוח המקצועי) על התנהלותו. תחילה, ביקשו באי הכוח לשלם על הפרוצדורה לתיקון בלבד. אך עורך דינם של ההורים, גל בוטבול, התעקש כי ביכולתם להשיג את מרב הפיצוי עבור הסבל אותו עבר התינוק, החזר הוצאות טקס הברית, הוצאות ניתוח התיקון, הפסדי השתכרות ההורים וההוצאות הנלוות לכלל הנסיבות. ואכן, בהסכם פשרה בין הצדדים, נקבע כי הפעוט יפוצה (באמצעות הוריו) ב – 60,000 ₪.
עו"ד גל בוטבול: "הליך המילה מעבר להיותו הליך מורכב רגשית ושכלתנית להורים, הוא גם הליך כירורגי לכל דבר ועניין, אשר עשוי לסכן את חייו ובריאותו של התינוק. מוהל חייב לוודא לפני, ולבטח, גם אחרי ברית המילה, כי מצב בריאותו של התינוק תקין וכך גם איבר מינו. ובכל מצב בו עולה חשש לנזק כלשהו, ליידע את ההורים ולהפנותם באופן מידי לקבלת טיפול רפואי. קל וחומר כאשר מדובר במוהל שהינו רופא מקצועי!"
בשנים האחרונות גוברת הפופולריות בקרב הורים לתינוקות בני יומם, לרופאים שהם גם מוהלים מוסמכים, עבור ביצוע הליך ברית המילה, אחד הטקסים החשובים בדת היהודית, המסמל את הקשר והחיבור בין האדם לאלוהים. במקרה שלפנינו, הערך המוסף שהמוהל הביא עמו, כרופא, לא נשא פרי, יחד עם זאת, החשש הגדול של ההורים מובן, ויש לבחון היטב את האוטוריטה המבצעת את התהליך ולקבל המלצות טרם ביצועו.