היום (רביעי) פרסם משרד האוצר את המכרז להקמת מתקן ההתפלה בגליל המערבי, זאת למרות המאבק של המועצה האזורית מטה אשר ופורום התושבים באזור, על מיקומו של המפעל.
לפני יותר משנה ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה לדחות את הערעור שהגישה המועצה, על אישור התוכנית להקמת מתקן התפלה בגליל המערבי ע"י הוועדה לשמירת הסביבה החופית, בעקבותיה הוגשה עתירה לבג"צ בנושא. אך כל אלה לא עזרו, והמכרז למתקן, המתוכנן להיות הגדול בישראל ובין הגדולים בעולם, שיתפרש על פני שטח של כ 200 דונם, יוצא היום לדרך.
רשות המים מבקשת להקים את המפעל על שטח חקלאי פתוח במרחק של מאות מטרים בודדים מבתי הישובים של הגליל המערבי. לצורך הקמת המפעל תידרש פריסת צינורות באורך של מעל לארבעה ק"מ אשר תביא מים מהים ותחזיר את שאריות הנקז אל השמורה הימית של שבי ציון.
לטענתם, הקמת המתקן תבטיח את אספקת המים לאזור, כמו גם אספקת מים לחקלאות, טבע ותיירות. המכרז מפורסם בהמשך להחלטת ממשלה מחודש יוני 2018 במסגרתה הוחלט על הגדלת כמויות המים המותפלים וכן על קידום תכנית לחיבור האזורים המנותקים בארץ למערכת המים הארצית.
הפרויקט יבוצע בשיטת PPP, בה היזם הנבחר יהיה אחראי לתכנון, מימון, הקמה, תפעול ותחזוקה של מתקן ההתפלה, לתקופה בת 25 שנה. המתקן עתיד לייצר לפחות 100 מיליון מטר קוב מים בשנה, ויביא את סך ייצור המים בשבעת מתקני ההתפלה ל-885 מלמ"ק בשנה, אשר יהוו כ-85-90% מסך הצריכה הביתית והתעשייתית של מים שפירים במשק.
המכרז פורסם על ידי ועדת מכרזים בין-משרדית משותפת למשרד האוצר, המשרד למשאבי המים ורשות המים, בראשות מר איציק מרמלשטיין מחטיבת הפרויקטים באגף החשב הכללי.
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "לפרויקט חשיבות רבה הן עבור משק המים, בהגדלת כמויות המים המותפלים וחיבור אזורים מנותקים ממערכת המים הארצית, והן ברמה הלאומית, בהגברת השקעות הנחוצה בעת זו. פרויקט זה מצטרף לשורת פרויקטים מוצלחים בתחום ההתפלה, אותם מקדם החשב הכללי במשרד האוצר במסגרת הרחבת ההשקעה הממשלתית בפרויקטי תשתית".
מנהל רשות המים, גיורא שחם: ״חשוב לזכור ולהזכיר לציבור, שעל אף שני חורפים גשומים שעברנו, אנחנו ברשות המים מחויבים להיערך לאספקת מים גם בשנות בצורת, שאין ספק שיגיעו בעתיד – במיוחד לאור שינויי האקלים שהעולם כולו חווה וגם אנחנו, כאן בישראל, חווינו בעשור האחרון. למתקן ההתפלה בגליל המערבי תפקיד חשוב בהגברת אמינות האספקה במרחב שבין חיפה לנהריה, שמתפתח באופן נמרץ ויש להבטיח את אמינות אספקת המים בו. המתקן גם יהווה מקור מים חשוב להזרמת מי המערכת הארצית לכנרת, מהלך שנמצא בימים אלו בשלבי ביצוע מתקדמים".
About Author
מערכת
מערכת גליל מערבי ON LINE מביאה לכם את כל העדכונים, הדעות, החדשות והחשיפות באמצעות כתבים ואנשי מקצוע מכל התחומים, בגליל המערבי.