פסטיבל תיאטרונטו ה – 33 ייערך בעכו העתיקה

פסטיבל תיאטרונטו, החגיגה הגדולה של הצגות היחיד בישראל, מהפסטיבלים האהובים, המוכרים והחשובים בתיאטרון הישראלי חוזר זו השנה ה-33 ויתקיים בחול המועד פסח, בין התאריכים 17-18 באפריל בעכו העתיקה.

הפסטיבל יוסד בשנת 1990 ע"י יעקב אגמון ז"ל  ומנוהל כעת על ידי רעייתו  השחקנית  גילה אלמגור אגמון, ותיאטרון יפו , כאשר הקו האמנותי של הפסטיבל נשמר מתחילתו – פסטיבל של הצגות יחיד שהזרקור ניתן לעבודת השחקן. הוועדה האמנותית כוללת את גילה אלמגור-אגמון, היוצרים והשחקנים דניאל כהן – לוי, שמעון מימרן ויגאל עזרתי.  מפיקת הפסטיבל: גלית ברסקי.

הפסטיבל יציע 6 מונודרמות חדשות במסגרת התחרות, שתי הצגות אורחות ועוד 8 הצגות קצרצרות (עד 15 דק') במסגרת מסלול ה"קצרנטו" שיזם ניר שטראוס. באופן טבעי ומתבקש, הפסטיבל ייגע השנה גם בתכנים הקשורים לאירועי ה- 7.10 והמלחמה המתמשכת מאז – מההצגה הקצרצרה "שבת בבוקר" מאת מיכל אהרוני בהשתתפות שלמה בראבא בהשראת סיפור אמיתי, דרך "כאם לשלושה בנים" מאת אורנת למפרט שייגע במסלול החיים הידוע מראש של אמהות ובנים בישראל, "יורשת" מאת עדי גרוף שנכתב מנקודת מבטה של בת לפדוי שבי, ועד למופע קומי טראגי (Man Up מאת לי מסיקה ועפר גרינברג) המספרת על חווית השירות הקרבי בעזה במסגרת "צוק איתן" ב 2014.

עוד בפסטיבל – מחזה מאת יואב גינאי המתרחש ביום האחרון לחייה של שדרנית הרדיו המיתולוגית שמירה אימבר שהלכה לעולמה לפני כשנתיים ("מפי שמירה אימבר" בביצוע מירב גרובר), המחזה "סורר ומורה" בו מוצא עצמו יוצר פרינג' מורה לתנ"ך בבי"ס ומציף דילמות של דת, חילוניות וישראליות, ו"התאבדות" מאת ובביצוע גיא מרוז שחושף באומץ התמודדות אישית עם דיכאון וחרדה.

השנה לראשונה יתקיים מסלול "קצרצרנטו" בו יועלו מחזרות קצרצרים באורך של 3-5 דקות.

במסגרת הפסטיבל יחולקו חמישה פרסים:

פרס התיאטרונטו על שם ניסים עזיקרי ז"ל בסך 9,000 ₪

ניתן על ידי קרן תל אביב לספרות ואמנות ע״ש יהושע רבינוביץ ופרויקט מת״ן, כמענקים שנועדו לקדם פעילותם היצירתית של אמני הבמה שצוינו על ידי השופטים. מענקים אלה הינם חוליה נוספת בפעילותה של הקרן לעידוד אמנות ישראלית ויוצריה. 1

פרס להצגה שתזכה בציון לשבח, אף הוא באדיבות  קרן תל אביב לספרות  בגובה 3,000 ש"ח.

הפרס הראשון במסלול ה"קצרנטו" בסך 3,000 ₪, אף הוא באדיבות קרן תל אביב לספרות  אמנות.

פרס בחירת הקהל  – על שם תרין שלפי בסך 5000 ₪ מוענק על ידי משפחתה של תרין.
הפרס הוא על שמה של השחקנית הצעירה תרין שלפי ז"ל , שזכתה בתיאטרונטו 2019 בפרס "השחקנית הטובה ביותר לשנת 2019", על משחקה בהצגה פרי עטה: " להזיז את השמש" בבימויו של חנן ישי.

בהצגה גילמה תרין את עצמה בסיפור חייה ובמאבקה במחלת הסרטן, מחלה שהכניעה אותה. השופטים ציינו וסיכמו בהעניקם את הפרס לתרין : "על התעוזה ועל ביצוע וירטואוזי המצטיין בלהט, ברק, הומור, רגישות, פשטות ואנושיות הפורצים ממנה ומגיעים אל הלבבות".

פרס בחירת הקהל במסלול הקצרנטו בסך 1500 ₪  ניתן על ידי התיאטרונטו.

הצגות התחרות:

"התאבדות" – מאת ובביצוע גיא מרוז, במאי: שלום שמואלוב.

סיפור שקרה כמעט באמת, למחזאי והעיתונאי גיא מרוז. אנחנו פוגשים את המחזאי כמה שעות לפני חזרה גנרלית למחזה חדש שלו- אבל הוא לא מסוגל לצאת מהבית ולהגיע לתיאטרון. חבריו אשתו וילדיו, עושים הכל כדי להביא אותו לשם- האם יצליח? 

"התאבדות" נוגעת במחלה הכי חרישית ומבהילה שתקפה את בני הדורות האחרונים- הדיכאון והחרדה, מחלה שאפשר לנסות להסתיר ולהיות חי-מת בעולם שבו צריך לתפקד כל הזמן ואם לא,  אתה לא קיים. 

מיליוני אנשים ברחבי העולם לא מטפלים במחלתם בגלל בושה. חייהם הופכים לסיוט, גם לסביבתם הקרובה חסרת האונים.  דיכאון היא הסיבה השנייה בשכיחותה למוות- רבים מהחולים שמים קץ לחייהם, סוגיה נוספת ש׳אסור׳ לדבר עליה.  גיא מרוז החליט לדבר, לספר, ולהיות "פה" להמוני אנשים שם בחוץ.

מועדים:

18.4 בשעה 20:30 האולם הלבן, עכו

"יורשת" – מאת ובבימוי עדי גרוף, משחק: יעל סדן

ילדה, נערה, אישה, חיה עם ירושה. ירושה של טראומה שקיבלה מאביה, פדוי שבי ממלחמת שלום הגליל. בשנת 2023 המילים "חטופים", "שבי", "עסקה", צפות אל מעל פני השטח בשיח החברה הישראלית, ומוסיפות להגדיר מחדש את ההתמודדות עם פדויי השבי במדינה. בניסיון להגשים את הרצון למצוא עצמאות והצורך בריפוי הפצע שלה ושל אביה נוצר מתח בין החמלה, האשמה, לקיחת האחריות ותחושת ההפקר לבין הבחירה בחיים והרצון בקרבה ובאהבה. על הבמה היא חושפת את יחסיה עם אביה ועם הטראומה ומנסה למצוא את עצמה מחדש ושואלת, האם הטראומה כאן בכדי להישאר?

מועדים:

17.4 בשעה 20:30 האולם הלבן, עכו

"מפי שמירה אימבר" – מאת: יואב גינאי, בימוי: אלון אופיר, משחק: מירב גרובר

שמירה אימבר בת 78, אחיינית רחוקה של משורר ההמנון הלאומי, היא שדרנית מיתולוגית מורדת בנשמתה, החולה בסרטן.  המחזה מתרחש ביום האחרון של חייה. בעוד כשעה היא תקבל על פי בקשתה, טיפול רפואי שיביא למותה. בתכנית רדיו שהיא מקליטה לפני מותה היא יוצאת למסע בחייה; מילדותה הפרועה בתל אביב של 1950, דרך שירותה הצבאי כחיילת לוחמת צדק. משם לקליפורניה של ה"סיקסטיז" שם הצטרפה לילדי הפרחים, והפגינה נגד מלחמת וייטנאם. בהמשך, כששיחקה בגרסה הישראלית של המחזמר "שיער" ועד לימיה כקריינית חדשות ומגישת מוסיקה, שאף פעם לא היססה לומר בשידור חי את דעתה הנחרצת, גם כשידעה שתיענש.

מועדים:

17.4 בשעה 20:30 האולם הלבן, עכו

"סורר ומורה" – מאת ובביצוע: מוטי ברכר, מוזיקה מקורית: עוזי רמירז, ליווי אמנותי: דניאל כהן הלוי

ההצגה "סורר ומורה" היא שיעור תנ"ך שהופך למופע בובות, וידוי ארס-פואטי וסדרה של מחשבות על מציאות עברית-יהודית-ישראלית. במרכז ההצגה יוצר תיאטרון פרינג' המוצא את עצמו במשבר אמצע החיים כמורה לתנ"ך בתיכון. שני העולמות, החתרני והפדגוגי, מתחככים זה בזה כשהסצנות התנכיות מתערבבות עם הסיטואציה של כיתה ישראלית, עם סיפורים של תלמידים ועם חייו האישיים של המורה.

דרך אלה עוסק המופע  במגוון קונפליקטים אישיים וקולקטיביים: דת מול חילוניות, המשמעות של רכישת ידע בעידן הדיגיטלי, מיניות ואלימות בחייהם של בני נוער ובכלל, אינטימיות במציאות מנוכרת וגדושה בחוויות וירטואליות, התפוררות של קשרים משפחתיים ובין-מגזריים בחברה הישראלית ועוד.

מועדים:

18.4 בשעה 17:30 – הסטודיו, עכו


"תגידו לי מה בא לי"  – מאת ובביצוע: נמרוד פלג, בימוי: יובל קורן, עיצוב: דניאל קפלן
מילניאל מתוסבך המתקשה להבין את עצמו, יוצא מהארון מול ההורים שלו ואלו מגיבים ״פשוט תגיד שאתה הומו!״ בניסיון לשכנע אותם ואת עצמו עובר דרך קלאסיקות קולנוע, זכרונות פתטיים ומייקל ג׳ורדן.

מועדים:

17.4 בשעה 19:00 – הדיוואן, עכו

Man Up – מאת: לי מסיקה אוחנה ועופר גרינברג, בימוי: אורן חלפון, משחק: עופר גרינברג

ב – 2012 התגייסתי לשריון. חברים שלי נתנו לי גג שבועיים, עד שאני מתקשר לבכות להם שאני לא רוצה יותר.

תוך שנה הפכתי למפקד. ב – 2014 נכנסתי לעזה. צוק איתן תפס אותי בדרך למקלחת. אמרתי לעצמי ״עפר, קח עוד שתי דקות מתחת למים, אתה יוצא להילחם״. עמוק בתוך עזה גיליתי שרמבו – אני לא. נשבע לכם שזה היה כל כך מצחיק שהחלטתי לכתוב על זה סטנדאפ. אה ובאוקטובר 2023 גיליתי שהסיפור שלי עוד ממשיך להיכתב, עד מתי?

מועדים:

18.4 בשעה 19:00 – הדיוואן, עכו

About Author

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קטגוריות נוספות

מסכנות ההסגר: יושבנות

מסכנות ההסגר: יושבנות

עם החרפת ההסגר במדינה, נכפית על הציבור הגבלת תנועה ואנו הולכים ומסגלים אורח חיים הכולל פחות תנועה. מצב זה לא רק שאיננו תורם לבריאותנו הוא אף מזיק ומסוכן מאוד

קרא עוד »