רעידת אדמה בערי החוף: תזכורת לסכנת צונאמי

רעידת אדמה בעוצמה של 5.4 התרחשה בצהריים, שבת, בים התיכון סמוך לתורכיה והורגשה בצפון הארץ. תושבים רבים בעיר נהריה, העידו כי בשעה 14:50 לערך, החלו לחוש ברעידות בביתם למשך כ – 20 שניות.

תושב נהריה, המתגורר בקומה שלישית, אמר היום לגליל מערבי ON LINE: "פתאום הרגשנו את הבית רועד, חפצים זזו והיתה תחושה שהבית מתנדנד".

בתוך כך, לא דווח על נפגעים או נזקים שנגרמו בעקבות הרעידה ובפיקוד העורף ביקשו לחדד את ההנחיות:

סכנת הצונאמי

בערי החוף, כמו נהריה ועכו, רעידת אדמה עלולה להיות אינדיקציה אפשרית להגעה של גל צונאמי, שכן, רבע מכלל אירועי הצונאמי שתועדו במהלך ההיסטוריה, תועדו בים התיכון, כשגם את חופי ישראל פקדו בעבר אירועי צונאמי קטלניים במהלך ההיסטוריה – בשנת 749, בשנת 1202 ובשנת 1759.

תרחיש הצונאמי בישראל הוא רום הצפה של חמישה מטרים, שיחדור לטווח של קילומטר ליבשה ויכלול מספר גלים ארוכים, כאשר הגל הראשון אינו בהכרח הגל הגבוה ביותר. מסיבה זו, בעת רעידת אדמה יש להתרחק מהחוף. משך הזמן שבו יציפו מים שטחים ביבשה הוא בין מספר שעות למספר ימים.

הרשויות המקומיות הכינו תכניות למילוט האוכלוסייה מהחוף במקרה של צונאמי. במסגרת זו נקבעו אתרי כינוס בחופי ישראל ובאזורים הסמוכים (קו ההצפה), שנמצאים מחוץ לטווח ההצפה של הצונאמי ושיש להגיע אליהם ברגע שמבחינים בסימנים לצונאמי. לשם כך הוצב שילוט למילוט בעת צונאמי, עם הכוונה לאתרי כינוס. ניתן לשהות באתרי הכינוס עד שהסכנה חולפת.

בעיריית נהריה מסרו לנו היום כי "מערך החירום בעיריית נהריה כולל בתוכו מספר תחומים שלהם נוהל סדור ומובנה למענים רשותיים וביניהם, מענה בעת רעידת אדמה וצונאמי. לאורך השנה מבוצעים תרגולים רשותיים בהתאם לתוכנית עבודה שנתית. קיים סנכרון מידע מפורט מול פיקוד העורף ובעת הצורך עולה מידע רלוונטי לציבור בין השאר באמצעות אתר העירייה ודף הפייסבוק העירוני".

About Author

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קטגוריות נוספות

מסכנות ההסגר: יושבנות

מסכנות ההסגר: יושבנות

עם החרפת ההסגר במדינה, נכפית על הציבור הגבלת תנועה ואנו הולכים ומסגלים אורח חיים הכולל פחות תנועה. מצב זה לא רק שאיננו תורם לבריאותנו הוא אף מזיק ומסוכן מאוד

קרא עוד »