בדיון בועדת חריגים לדרישות קורונה, לבחינה מחודשת של הסיוע שניתן למד"א בתקצוב אמבולנסים בפריפרייה, הוחלט לאור התחלואה הנמוכה שנרשמת בחודש האחרון, כי מתן הסיוע יסתיים ב-16/4/21 ולא יאורך בחודש נוסף, לאחר כחודשיים שבהם שולם הסיוע למד"א.
בימים כתיקונם, עבור יישובי הקצה, אשר רובם גם יישובי גדר, ביניהם זרעית, נטועה, שומרה, שתולה, מתת, אבן מנחם ועוד, פועלת ניידת טיפול נמרץ אחת בלבד, היוצאת במצב חירום מהעיר נהריה, כאשר יישובים אלה נמצאים במרחק רב, וזמן התגובה לאירועים אלה הוא ארוך, ועבור האזרחים – עניין של חיים ומוות.
חובש רפואת חירום המתנדב ככונן מד"א, דאודי משה (בבי): "בחודשיים האחרונים הצמידו נט"ן בשלומי, כאשר במסגרת התנדבותי נחשפתי לשני מקרים, לפחות, בהם ניצלו חיי אדם בזכות העובדה שניידת טיפול נמרץ הגיעה מוקדם. ההצבה של הנט"ן בשלומי קיצרה את זמן ההגעה במקרים אלה, שלא היו קשורים כלל בקורונה. אם הניידת היתה יוצאת מנהריה אותם אנשים לא היו אתנו היום. פתאום קיבלנו השבוע הודעה שאין תקציב לכך יותר".
ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, שמעון גואטה: "המקרה שלפנינו מוכיח באופן מובהק את הצורך של ניידת טיפול נמרץ שתהיה זמינה עבור התושבים ביישובי הגדר. בעת חירום, הגעה מהירה למקום היא ההבדל בין חיים ומוות. חייבים להחזיר את פעילות הנט"ן לאזורנו באופן קבוע על מנת להציל חיים, ולא רק בזמן הקורונה. בטח ובטח בעת תאונות דרכים ומקרים הדורשים התערבות רפואית מידית בשטח, כאשר המרחק מהמרכזים הרפואיים הוא גדול. בכוונתי לפעול מול הגורמים הרלוונטיים על מנת שכך יהיה. חייהם של התושבים כאן לא פחות חשובים מחייהם של התושבים בערים הגדולות".
ראש חטיבת ללימודי מדעי המדינה באקדמית גליל מערבי, ד"ר אסנת עקירב, שחקרה את "מדד הגליל" בפערים בין הגליל למרכז: "מדד הגליל שפותח במכון לחקר הגליל באקדמית גליל מערבי מראה את הפערים הגדולים שיש בתחום הבריאות בין מחוז צפון לשאר המחוזות בארץ. זאת לא תופעה חד פעמית של עומס עקב מגפת הקורונה. זאת מגיפה רב פעמית של חוסר השקעה במחוז צפון. מספר אמבולנסים לשעת חירום הוא רק פרמטר אחד מתוך רבים שמעידים כי איכות הבריאות של תושבי הגליל מופקרת על ידי ממשלות ישראל".
ממשרד הבריאות נמסר: "מד"א הציגו נתוני עומס בעקבות התחלואה בקורונה ועל עיכוב אמבולנסים בבתי החולים כתוצאה מעומס זה. עקב כך, מד"א קיבלו תקציב לשלושה חודשים שבמסגרתו קיבלו סיוע לפתיחת תקני כוח אדם בכדי לתגבר את הצוותים הקיימים. לאור הירידה החדה בנתוני התחלואה, התקיים שלשום דיון ועדת חריגים לדרישות קורונה לבחינה מחודשת של הסיוע שניתן למד"א. לאור היקפי התחלואה הנמוכה, כאמור, הוחלט שמתן הסיוע יסתיים ב-16.4 ולא יאורך בחודש נוסף, לאחר כחודשים שבהם שולם הסיוע למד"א. ניתנה למד"א האפשרות להראות נתונים התומכים בבקשה להמשך הסיוע, למרות הירידה בתחלואה, אך מד"א בחרו שלא לעשות כן".
ממד"א טרם התקבלה תגובה רשמית.
About Author
מערכת
מערכת גליל מערבי ON LINE מביאה לכם את כל העדכונים, הדעות, החדשות והחשיפות באמצעות כתבים ואנשי מקצוע מכל התחומים, בגליל המערבי.