שימוע לחוזר בתשובה שביקש לא לעבוד בשבת: "תעשה את השינוי אצלך"

נראה שמשהו לא טוב עובר על מכבסת בית החולים במרכז הרפואי לגליל בנהריה:

בחודש שעבר פורסמה כתבה בדה מרקר על הדרת נשים ממשמרות השבת, והיום אנחנו מביאים תיעוד משימוע שנערך לעובד המכבסה, במהלכו, דנים המשתתפים, ביניהם המנהלת האדמיניסטרטיבית בפועל, דאז, על חזרתו בתשובה של העובד וההשלכות על עבודתו.

לטענת עובד המכבסה, מאז החל בתהליך החזרה בתשובה, מנהל המכבסה שינה את יחסו אליו. מעובד מצטיין, אותו קידם לאחראי על התחזוקה במחלקה, הפך לעובד בלתי רצוי. בנוסף, לטענת העובד, הובטח לו ע"י המנהל שיעבור למחלקה אחרת בבית החולים, אך המנהל חזר בו.

בשימוע שנערך לו מול המנהלת האדמיניסטרטיבית בפועל ומול משתתפים נוספים, ביניהם מנהל המכבסה ויו"ר וועד עובדי מנהל ומשק, נשאל האם נכון העובד לעבוד בימים שישי ושבת. העובד ענה שהוא יכול לעבוד בימי שישי, אבל בשבתות הוא לא יכול לעבוד יותר.

המנהלת האדמיניסטרטיבית בפועל ענתה: "אין התניות של שישי/שבת. כשהתקבלת לעבודה הבנת שאתה עובד שישי שבת".

העובד ענה: "אם זה פיקוח נפש לחולים אגיע. חזרתי בתשובה".

על כך ענתה: "ההתנהלות שלך איננה מקובלת, תעשה את השינוי אצלך ואל תחפש אשמים אחרים. אתה צריך לכבד ולקבל הנחיות הממונים שלך".

במהלך השימוע טען מנהל המכבסה כי העובד יצא מוקדם מהעבודה בלי אישורו. העובד שלל טענה זו, אך יש לציין כי פרט זה לא צוין בזימון לשימוע, למרות שנדרש, עפ"י חוק, לציין בזימון את כל הדוגמאות שבכוונת המעסיק להעלות בשימוע.

לאחר השימוע, פוטר העובד, לטענת בית החולים, בשל אי התאמה, וכשלבו כבד עליו, החליט לפנות לעו"ד סתו בויאנג'ו, שהגישה בשמו ערר על ההחלטה. תגובת בית החולים לערר עדיין לא התקבלה, ועל כן, פיטוריו הוקפאו עד לקבלת ההחלטה הסופית.

שימוע לחוזר בתשובה שביקש לא לעבוד בשבת: “תעשה את השינוי אצלך”
עו"ד סתו בויאנג'ו. צילום: פרטי

עו"ד סתו בויאנג'ו המייצגת את העובד: "מצער לגלות שבית חולים ציבורי הנהנה מכספי ציבור נוקט באפליה אסורה כנגד עובדות רק בשל היותן נשים וחמור מכך מפטר עובד עם קביעות ללא שום סיבה והצדק משפטי וכאשר בישיבת השימוע לפני ההחלטה באשר להמשך עבודתו או הפסקת עבודה זו נציגת בית החולים מציבה לעובד אולטימטום פסול כי אם לא יתחייב לעבוד בימי שבת בית החולים לא יידרש אפילו לבחון אם להמשיך את עבודתו וכאשר העובד לא נעתר לאולטימטום פסול זה עקב זכותו כיהודי לשמור את השבת בית החולים מחליט לפטרו ללא כל סיבה ולחלוטין שלא כדין. לפני כחודשיים משרדנו הגיש לנציבות שירות המדינה ערר על פיטורין פסולים אלו ובקשה לביטול ההחלטה לפטר את העובד ונכון לימים אלו החלטת הנציב הינה להקפיא את פיטורי העובד עד לבירור הסוגיה לעומקה".

לציין כי מצד אחד, מחייבים את העובד לעבוד בשבת, אך מצד שני, לטענת בית החולים בתגובה לכתבה, העבודה בשבת צומצמה מטעמי התייעלות.

פרט למקרה זה, עובדים נוספים טוענים לניהול בעייתי במכבסה בבית החולים.

אחת העובדות סיפרה לגליל מערבי ON LINE: "אני עובדת במכבסה מזה מספר שנים, תמיד עבדנו שעות נוספות ובשבתות. מאז החלה הקורונה, רק גברים עובדים בשבתות, ולטענת המנהל, זה לטובת המערכת. פעם גם אני עבדתי בעבודה של גברים בשבת, אז למה לא עכשיו? ביום ראשון אנחנו מגיעים ועובדים כפול, כי אין מספיק כוח אדם במכבסה ביום שבת. אז אנחנו גם עובדים קשה יותר וגם מרוויחים בממוצע 1,600 ש"ח בחודש. המנהל עצמו והסגנית שלו, אף פעם לא נוקפים אצבע בעבודה שלנו, רק עומדים ומסתכלים איך אנחנו עובדים ומחלקים הוראות. העבודה שלנו קשה מאוד ואין שמץ של הערכה מצדם".

מהמרכז הרפואי לגליל לא נמסרה תגובה באשר לפיטוריו של עובד המכבסה.

באשר לטענת העובדת נמסר מהמרכז הרפואי: "העבודה בשבת צומצמה מטעמי התייעלות, שכן לא היתה כל הצדקה להפעיל משמרת שבת במכבסה. הטענה כאילו צמצום העבודה בשבתות גרם לעומס עבודה בימי השבוע, משוללת כל אחיזה במציאות. מעבר לכך, הפסקות העובדים מתקיימות על פי כל דין ואף מעבר לכך. מבלי להיכנס לפרטים, להערכתנו יש מידע שגוי ממניעים זרים, המגיע מעובדים הנמצאים בהליכי משמעת".

About Author

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קטגוריות נוספות

מסכנות ההסגר: יושבנות

מסכנות ההסגר: יושבנות

עם החרפת ההסגר במדינה, נכפית על הציבור הגבלת תנועה ואנו הולכים ומסגלים אורח חיים הכולל פחות תנועה. מצב זה לא רק שאיננו תורם לבריאותנו הוא אף מזיק ומסוכן מאוד

קרא עוד »